Läs eller skriv i vår gästbok!

Webmaster

 

 

 

Uppdaterad 2023-06-18


Den här sidan uppdateras inte längre

Klicka här för att komma till vår nya hemsida
 
2022
   
Större bild

Efter att vi har haft ett uppehåll på två år så har vi äntligen kommit igång igen med dansen. Vi kom igång lite sent på vårterminen men med målmedvetna ledare så kunde vi genomföra två dansuppvisningar på midsommarafton. Den ena dansuppvisningen var på Polhemsgården i Tingstäde och den andra dansuppvisningen hade vi på Attendo Terranova.

De danser som vi hade var: Köraröra, Gullvivan, Trekarlspolska, Ängsvalsen, Karusellpolka*, Frykdalsdans, Korsbysnoa* och Midsommarhambo.

Nytt för året var att vi tyvärr inte hade någon spelman, utan vi fick dansa till inspelad musik via en dator. Men med lite god vilja så gick det bra.

Även Gotländsk sommarkväll på Groddagården har haft ett uppehåll på två år. Men nu har vi kunnat genomföra den igen. Gutebälgarna stod för musiken. Vi hade även Bungekören som sjöng och underhöll oss alla. Mogge och Anette spelade och sjöng några visor. Vi gjorde våra danser till musik där Gutebälgarna spelade. Sammanfattningsvis så var det en mycket trevlig sommarkväll.

Danser märkta med * har arrangerats av Jennie Ahrik.
 

Sommarens danser (Tyvärr lite dåligt ljud)
2020
Vi måste tyvärr meddela att vi ställer in dansuppvisningarna på nationaldagsfirandet den 6 juni i Fårösund, Uppvisningarna på midsommarafton i Tingstäde och Åminne, midsommardagen vid Elinghem och Attendo care i Visby. Gotländsk sommarkväll på Groddagården den 8 juli ställs också in, lika så Uppvisningen vid Fleringe kyrka den 2 augusti.
2019
 
 

Våra dansuppvisningar under året började med att vi den 20 april gjorde en dansuppvisning vid vårsalongen i Korsbygården i Lärbro.

Vi deltog vid nationaldagsfirandet den 6 juni i Fårösund. Senare på eftermiddagen, så deltog vi vid nationaldagsfirandet i Slite. Först med parad från Tullhagsplan, och sedan med en dansuppvisning på scenen.

Midsommarafton så hade vi en dansuppvisning vid det traditionella midsommarfirandet vid Polhemsgården i Tingstäde. Därefter så hade vi en dansuppvisning vid restaurangen vid Åminne.

Midsommardagen så dansar vi först vid Elinghems ödekyrka och sedan på ett äldreboende i Visby.

Våra danser som framfördes var: Polka polka*, Drömmen om Elin*, Östgötapolska, Fyra i tur*, Sommarpolka*, Långdans från Närke, Gullvivan, Jennies snoa* och Längtan*.  
Alla * märkta danser har
arrangerats av Jennie Ahlrik.

Den 10 juli så arrangerar vi. Gotländsk sommarkväll tillsammans med Forsa och Bungekören.
Vid Groddagården i Fleringe. Det blir en mycket trevlig kväll med gästartister och spelmän.

Vi har även medverkat vid en spelmansstämma vid Groddagården den 3:e augusti. Stämman startade i Fleringe kyrka där vi dansade några danser. Efter att vi alla var klara i kyrkan, så deltog vi en parad från kyrkan till Groddagården åtföljda av spelmän som passande nog spelade gånglåtar.
 
Sommarens danser       Foton  
 
2018
 

Den 6 juni så deltog vi i nationaldagsfirandet i Fårösund.
 
Platsen för firandet var i Kronhagsparken.
Vi dansade sju danser: Korsbysnoa, (arr Jennie Ahlrik). Fjärilen, Kumlamazurka, Daldansen, Karjalan Katrilli,
Karusellpolka (arr Jennie Ahlrik) och avslutade med schottis från Särna
.

     
Midsommarafton    
Bilder    Filmer

 

Vi deltog vid det traditionella midsommarfirandet vid Polhemsgården i Tingstäde. När det var dags för vår uppvisning så kom ett av dom få regnskurarna denna sommar. Vi flyttade inomhus och dansade vårt program som bestod av Korsbysnoa (arr Jennie Ahlrik). Fjärilen, Kumlamazurka, Daldansen, Karjalan Katrilli, Karusellpolka (arr Jennie Ahlrik), Schottis från Särna och så avslutade vi med Midsommarhambo. Efter uppvisningen så blev vi bjudna på kaffe och lite tilltugg. Därefter så förflyttade vi oss till Restaurangen i Åminne där vi genomförde en dansuppvisning innan det var dags för lite eget midsommarfirande.

På midsommardagen så hade vi två uppvisningar en vid Elinghems ödekyrka och en på ett äldreboende i Visby. Där vi dansade vårt dansprogram.

 
Besök från Öbackaringen och Sollefteå folkdansgille
Bilder och filmer  Fler bilder

Under onsdagen den 9 maj så reste 44 medlemmar av folkdanslaget Öbackaringen och Sollefteå folkdanslag till Gotland för att träffa oss i norra Gotlands folkdansgille.

Gästerna kom till Korsbygården där vi hade dansträning. Vi bjöd på kaffe och tilltugg. Därefter så dansade vi tillsammans en stund innan vi sa god natt och på återseende.

På torsdagen så besöktes Bungemuseet, där blev vi guidade av Lasse Jacobsson som med stor kunskap och engagemang berättade om museet.

Efter Bungemuseet så åkte vi till Fårö. Först så blev det ett besök på Ryssnäs och engelska kyrkogården. Lunch intogs sedan på Fårö kursgård. Resan fortsatte vi mot Ekeviken och sjöräddningsmuseet. Därefter så fortsatte resan mot Digerhuvud, vi drack eftermiddagskaffe med utsikt över raukarna och havet. Efter kaffet så gick bussen tillbaka mot boendet på Lärbro vandrarhem.

Fredagens utflykter blev först en resa till Lummelundagrottan där man fick gå ner i grottan i två grupper. Efter att alla som ville hade varit inne i grottan så fortsatte färden mot Roma klosterbrunn där lunchen intogs. Därefter så var det ett gäng som ville göra ett besök på Whiskeyfabriken där man även fick provsmaka några sorter.
På kvällen så var det samkväm med norra Gotlands folkdansgille i Othems bygdegård. Vi var 24 medlemmar från Norra Gotlandsfolkdansgille som kom, och tillsammans med folkdanslaget Öbackaringen och Sollefteå folkdanslag. Så var vi 68 dansare och spelmän som hade en trevlig kväll tillsammans.
Kvällen började med en tipspromenad för våra gäster och därefter så åt vi en härlig buffé. Sedan så började dansen med lite utbyte där vi fick lära oss några nya danser och vi lärde ut några dansen som dom tog med sig hem.

Under lördagen så hade. Folkdanslaget Öbackaringen och Sollefteå folkdanslag två dansuppvisningar. Först så var man på Ica Maxi och sedan så hade man en uppvisning på Östercentrum.
Efter dansuppvisningarna så intogs en välförtjänt lunch på Joda. Under eftermiddagen så blev det en  promenad i Visby med Gertrud Lyrung som guide. Det blev även en utflykt till Högklint, som bjöd på en fantastisk utsikt.

På söndag morgon så var besöket slut och resan till Härnösand och Sollefteå började med morgonbåten till Nynäshamn

Värdpar under besöket var Ann-Marie Ulrich och Lasse Jakobsson. Som tillsammans med ett strålande väder bjöd på ett Gotland från sin allra bästa sida.

     
  Besök från Täby folkdansgille  
Fler bilder

Täby folkdansgille hälsade på oss lördagen den 21 april.

Vi träffades i Othems bygdegård där vi dansade och åt mat. Festkommittén hade ordnat allt så det var bara att förse sig med mat och dryck.Därefter så dansade vi tillsammans. Det var 34 medlemmar från Täby folkdansgille och 19 medlemmar från norra Gotlands folkdansgille.
Vi dansade bland annat Jennies snoa och skutan den svenska Marie.

Efter ett tag så blev det kaffe med tilltugg. Under kaffepausen så presenterades rätt svar på den tipspromenad som fanns uppsatt utanför bygdegården.

Efter lite mer dansande så avslutades kvällen så småningom, tack för besöket och på återseende.
Även tack till vår spelman Nisse Bergklint. Som kvällen till ära hade spelmän från Täby som sällskap på scen

2017
 
Groddagården
 
Bilder  Filmer
 
Midsommar
 

Midsommarafton var det som vanligt uppvisning vid Polhemsgården i Tingstäde och vid Åminne restaurang. En rätt stor publik hade kommit till Polhemsgården och när midsommarstången hade rests så började folkdansarna sin uppvisning.

Först ut så gjorde barnlaget en fin uppvisning där man dansade Oh Susanna, Klappdans och Trojka.

Därefter så dansade vuxenlaget sitt program som bestod av. Slingerschottis, Väva vadmal, Fyra i tur, Hambo från Turinge, Nya månvalsen, Västgötapolka (Göteborgsvarianten) och Åkulla och Christinapolka.

Slingerschottis och Fyra i tur, har vår dansledare Jennie Ahlrik gjort.

Vidare till Åminne där vi gjorde ett nytt framträdande. Men här fick vi klara oss utan barnlaget. En hel del publik som brukligt. Samma program som i Tingstäde.
Efter dansen blev det blomster utdelning till berörda. Därefter löstes danslaget upp och man hade fortsatta festligheter på olika håll...

Midsommardagen var det uppvisning vid Elinghems ödekyrka. En rätt stor publik hade samlats både till predikan och NGF´s uppvisning. Vädret var helt fantastiskt, mellan 20-25 grader och klarblå himmel. Mycket svettigt för dansarna. Det blev samma dansprogram som midsommarafton.
Dagen avslutades med fika i det gröna och denna dagen skulle bli tradition enligt ansvariga!

 
Bilder  Filmer
 
6 Juni Fårösund
 
Bilder   Filmer
2016
God Jul och Gott Nytt År
Året som gått har det varit nytändning! Barndansen har kommit igång igen med en hel del barn som lärt sig mycket. Ledare för barnen är Ida och Sandra. Även vuxenlaget har varit aktiva med ett antal träningskvällar och uppträdanden. Här har Jennie varit den drivande kraften!
Vi önskar alla en riktigt God jul och ett Gott Nytt år!
Midsommar
Midsommarafton som vanligt uppdansningar vid Polhemsgården i Tingstäde och vid Åminne restaurang. En rätt stor publik hade kommit till Polhemsgården och midsommarstången restes före folkdansarna anlände, så det var bara att  starta dansen.
Danserna som dansades var: Sommarens polka, hambovariant från Burlöv, schottis från Burlöv, polka från Bohuslän, skördedans,
Carina´s snoa, Smålandspolska och Norra´s vals.
Vädret höll sig bra ända till sista danserna då det började småregna.
Vidare till Åminne där vi återigen hade otur med vädret. Regnet skvalade på rätt bra när vi kom dit så det var att möblera om så att vi kunde dansa under tak, dock utomhus. En hel del publik som brukligt och vädret blev bättre mot slutet av dansuppvisningen.
Samma program som i Tingstäde.
Efter dansen blev det blomster utdelning till berörda. Därefter löstes danslaget upp och man hade fortsatta festligheter på olika håll...

Midsommardagen var det uppvisning vid Elinghems ödekyrka. Det började med en kort predikan av Birgitta Pirhonen. En rätt stor publik hade samlats både till predikan och NGF´s uppvisning. Vädret var helt fantastiskt, mellan 25-30 grader och klarblå himmel. Mycket svettigt för dansarna. Det blev samma dansprogram som midsommarafton.
Dagen avslutades med fika i det gröna och denna dagen skulle bli tradition enligt ansvariga!
   
Fler bilder klicka ovan
Filmer från Polhemsgården

 
Nationaldagsfirande i Fårösund 2016-06-06

Nationaldagsfirande i Fårösund idag, lite kylslaget, det var nästan att man önskade vara med på dansuppvisningen.
Jeannie Olsson Frisk började med att sjunga en visa, sedan fortsatte det med Norra Gotlands Folkdansgille som dansade ett antal danser. Från Estland kom ett ungdomslag 12-14 år och dansade 6-7 danser. Riktigt bra! De har tydligen dans på schemat i skolan så det är inte underligt att de är samtränade!
Efter dansen sjöng Jeannie 4 låtar till, för att sedan lämna över ordet till prästen i församlingen, som höll ett underhållande tal om Sverige. Avslutades med att vi stämde upp i Nationalsången och ett 4-faldigt hurra för Sverige!

 
Fler bilder klicka ovan  

2015
Dansuppvisning Fårösund

Den 9 maj hade vi dansuppvisning på färjans dag i Fårösund
Danser som vi dansade var:
Jennies snoa
Jämtpolska
Fjällnäs
Biggans blonda kapten
Frykdalspolska
Schottis från öjn
Midsommarhambo
Ränningen
Utdansning på Karen Ann

Några deltagare var det som såg på

 

Bilder från uppdansningen
 

2014
Danslag och Spelmän från Dalarna besöker oss
 

Fredag den 22 augusti fick vi besök av Dansare och spelmän från Leksand i dalarna.
De hade en uppdansning på öster i Visby, för att sedan se sig om på vägen upp Till Kappelshamn där NGF ställde till med samkväm för våra gäster. Det bjöds på Kalkon och potatissallad. Det bjöds också på Gotlandsdricka som var mycket uppskattat. Inte många droppar kvar när tillställningen var slut.
Efter maten var det dags att svänga de lurviga till spelmännens och Nisse Bergklints musik. Jenny Ahlrik höll i det från vår sida. Det blev så småningom paus i dansandet och då var det dags att sätta fram saffranspannkaka med grädde och sylt, till det serverades kaffe, te och saft.
Fortsatt dans fram till ca 23 då vi tackade varandra för en trevlig kväll.
Lördagen rundtur på Fårö med lite varierande väder. Eftermiddag uppdansning vid Bungemuseet.

 
2013
 
14 augusti
NGF resa till Dalarna
 
Fler bilder och text finns under Resor och vuxenlaget.

8 november dags för gillesfest i Othems bygdegård
Över 40 glada folkdansare kom och hade roligt med oss. Jennie Ahlrik stod som dansledare denna kväll och som vanligt spelade Nils Bergklint på sitt dragspel!
I paus var det dags att äta en landgång med köttbullar ost och skinka, till kaffet hade Kikki och Ann-Marie bakat goda kakor. Därefter dansades det fram till strax före 23. Det skall avslutas medan det är som roligast!

Gillesfest
Vill du se fler bilder, klicka här

2012
Dags för jubileum
Vi firar 40 år med öppet hus i Othem
Nationaldagsfirande på KA3 i Fårösund 2011
Medverkade gjorde bland annat Gotlandsmusiken, Bungekören, Landshövdingen, Ordföranden KA3 kamratförening, frivilligorganisationer och inte minst NGF!

Danserna som framfördes var:
Schottis på logen i Lund
Storsätervalsen
Smålandspolska och
Ekerril


Bo Lennarts Bilder

Arne Eklunds Bilder
 
 

Vuxenlagets resa till Norge, Telemark!
2009


Fler bilder r
 
Det hölls en dansledarutbildning i Korsbygården Lärbro den 4-5/1 2010

Det var totalt 8 deltagare och 2 ledare. Jennie Ahlrik agerade delvis fotograf och var delvis med på utbildningen. Maten fixade Marianne och Anita och på kvällen stod Ninni för maten.
Under dagen lärde vi oss alla möjliga sätt att lära sig både att föra och följa sin partner, läsa och lära sig om dansbeskrivningar. På kvällen den 4:e far det samkväm. Då kom flera dansare och spelsugna till Korsbygården!
Den 5:e körde kursen igäng igen och varade fram till eftermiddagen!
Enligt de som deltog tyckte de att kursen var bra och lärorik!
Jennie Ahlrik

GOD JUL och GOTT NYTT 2010!!!
Tillönskas alla som öppnar denna sida rfån tomten Amanda

Jultomten av idag

 
  Julavslutning 2009 Othems bygdegård  
 
Fler bilder, klicka ovan
 

En ny blivande medlem har fötts
Grattis Jennie och Henrik till lilla Amanda
     
     
Julavslutning i Othems bygdegård
Lucia Emmie Marmont

Titta vidare vid flikerna, Ungdomslaget och Barnlaget
Höstmöte
Välbesökt höstmöte där vi bland annat planerade för en resa till Norge 2009!

Klicka på bilden för att se fler bilder

Midsommar 2008


Klicka på bilden så kommer det fler bilder

Midsommarafton med sedvanlig dansuppvisning vid Polhemsgården i Tingstäde och vid Åminne.
Denna gång med gästande dansare fra Norge!
"Dansegruppen till UL (Ungdomslag) Åsmund Vinje"


Klicka på bilden så finns det fler bilder

Midsommardagen, samkväm. med Norrmännen, Follingbo bygdegård.
Mycket lyckad kväll, med sillbord och kokt lax, med kassler och potatis, vad mer kan man begära. Jo, en snaps till sillen och lite bordsvisor.
Utdelning av gåvor till Ngf från Norska laget och Normännen fick varsin gåva från oss. Som synes fick Ann-Marie ett vackert hjärta.
Jag vet att Thorleif, Britt och övriga från "Åsmund Vinje" kommer att besöka hemsidan, så vi tackar så hjärtligt för besöket och hoppas att vi snart ses igen, det har varit en helt underbar helg!!! 

Avslutning barndansen inför sommaren


Klicka på bilden s kommer det fler bilder

Träning inför sommarens uppvisningar


Klicka på bilden så kommer det fler bilder

Jag har fått mig tillsänt några bilder från Polhemsgården Tingstäde, Midsommarafton 2007. Fotograf är Berit Pettersson. Ett stort tack för dessa!


Klicka på bilden så kommer du till fler bilder

 Cornelia Lucia 2007
Klicka på bilden så kommer du till fler bilder!

 

Onsdag den 6/12, avslutning för höstsäsongen med Luciatåg och tomte!
Jag tror inte att det varit så många barn och föräldrar, släktingar tidigare på en avslutning. Vi var upp emot 150 personer som hade en trevlig kväll med uppvisningar av alla barn och ungdomar, vilket var mycket uppskattat. Dansen avslutades som vanligt med en polognese

 

Ida Blomqvist har fått en utmärkelse!


Ida glad stependiat


Ida tillsammans med Jennie

GRATTIS IDA!!
Ida fick ta emot Musik Pelle-priset i St Hansskolans aula. Rektor Winni Sandström, rektor för kulturskolan, gav Ida diplom, blommor och stipendium på 10.000 kr!


I dag den 21/7 2007 ca 15.20 svarade Jennie och Henrik ja till att älska varandra i nöd och lust tills..... I Lärbro kyrka


Nästan fullsatt kyrka lyssnade andäktigt till vigselakten. Ida Blomqvist spelade och sjöng vackert tillsammans med pojkvän. Danslaget bildade port med räfsor och liar.
Efter vigseln fortsatte brudpar med gäster till Othems bydgegård och avnjöt en underbar middag! Många tal och telegram under kvällens gång. Kl. 21.30 var det så dags för brudvisning, många hade kommit för att se brudparet och få smaka på dricku med kringla!
Nu var det dags för kaffe och tårta. Här överraskade Ida och mamma Viviann med en nyskriven sång till brudparet. Nu var det dags för ännu en överraskning!
Ungdomarna i danslaget hade nykomponerat en dans till Jennie och Henrik, (koreografer Nicolina och Christina), mycket uppskattat av både brudparet och alla gäster. Inte ett torrt öga så långt man kunde se!
Dansen fortsatte långt in på småtimmarna.


Ungdomarna dansar förbi brudparet och ger dem rosor!

Tårtan serveras

Sara, Kristina, Linn, Hanna, Andrea, Fannie, Nicolina och Carolina.
 
 

Gotländsk sommarkväll vid Groddagården
Som vanligt mycket publik, vackert väder och uppskattat!
I år var det Norrklang, Ida´s sommarkör, slite spelmanslag, Åke Kihlen, Stefan Larsson och
NGF´s alla danslag som uppträdde och hade roligt!

Klicka på bilden för att komma till webalbumet

 

 
Klicka på bilden för att se webbalbum.

Midsommarafton 2007.
Som vanligt uppdansningar, första anhalten hemma hos Göran och Viviann där vi värmde upp med att gå igenom programmet. Därefter åkte vi till Polhemsgården och dansade för besökarna, tyvärr inga bilder från denna uppvisning. Åminne blev sista anhalten även i år med mycket publik och för oss en rolig avslutning på vårens träning!


Grattis Jennie till Kulturpriset!
Vi är så stolta och tacksamma för att du finns med oss!!!

 

Träning inför midsommar
Söndag 13/5 övade vi sommarens danser i Korsbygården.
Barnlagen , ungdomslaget och vuxna samlades vid niotiden och övade fram till tvåtiden med paus för lunch. 36 pizzor beställdes från Grannens restaurang i Lärbro.

Webbalbum finns att beskåda genom att klicka på bilden

 

Julavslutning den 6/12 2006


Lucia 2006. Othem Bygdegård med massa barn och föräldrar.
Ann-Marie berättade om det fulltecknade dansår som varit. Barn och ungdomslagen har
varit med om både resor och besök, finns mer om detta på annan plats.
Denna gång ligger alla bilderna på denna sida. Klicka på bilden så öppnas albumet!

 


 

Höststarten har varit men sommaren håller ändå sitt fasta grepp om Gotland!
Nu tränar vi som vanligt på onsdagar mellan 19:30 och 21:30. Hoppas fortfarande på att det tillkommer nya dansare!!!


Gun-Marie och Christer i en virvlande dans

Det är himla kul med Folkdans

 

2006-10-27
Julia Lundin har skrivit reportage från Nordlek i Göteborg och från Letternas besök på Gotland. Se Ungomssidan!


Groddagården Fleringe 12 Juli 2006


Slite spelmanslag

Barnkören "Daggkåpan"

Barnlaget
 

Julia har skrivit ett jättefint reportage om Gotländsk sommarkväll på Groddagården.

Med den lågt stående solen på himmelen inledde Slite spelmanslag årets Gotländska sommarkväll den 12 juli på Groddagården i Fleringe. 215 personer hade kommit för att avnjuta en kväll i musikens, dansens och sångens tecken. Gunilla Otberg hälsade alla välkomna till Groddagården, där det i år firades 15 års jubileum av Gotländsk sommarkväll. Barnens sommarkör i ledning av Ida Blomqvist sjöng bland annat "Daggkåpan" och "Jag är en mört". Andrea Karlsson och Ninni Ulrich tog sedan över för att låta deras barndanslag från Norra Gotlands Folkdansgille visa vad de lärt sig under våren. De dansade en dans som kallas "sme-gräbban", en squaredance vid namn "Oh Susanna" och avslutade med "Den lilla vendelbon". Efter att barnen, med lite förstärkning av Norra Gotlands Folkdansgilles ungdomslag, hade skuttat klart var det återigen dags för lite sång. Denna gång var det "Gud ske lov", men Ann Redner i spetsen, som skulle sjunga lite gospellåtar. Åke Kihlen berättade sedan om Groddagårdens historia och för att låta folket vila ögon och öron en liten stund blev det kaffepaus. Det bjöds på hembakade sockerkakor, bullar och andra välsmakande småkakor. Slite spelmanslag fortsatte med att spela lite folkmusik med hjälp av några fioler, en tvärflöjt och en basfiol. Det spelades vackert ut mot sommarängarna som började komma till ro i kvällningen. Norra Gotlands Folkdansgilles ungdomslag, som i är firar 10 års jubileum, visade upp två egenkomponerade danser, samt en traditionell folkdans som heter "Daldans". Deras två egenkomponerade danser har de med hjälp av dansläraren Jennie Johansson satt ihop. Den ena var en vals som de kallar "Vals till Lärbro", eftersom det är i Lärbro de håller till och tränar. De avslutade sin uppvisning med en schottis vid namn "Rocka på" och det svängde verkligen i deras vackra klänningar. Karin och Kerstin Jacobsson tog över med lite gotländska visor som sjöngs till komp av ett dragspel. Innan kvällen avslutades skulle även Norra Gotlands Folkdansgilles vuxenlag visa upp vad dem har för sig på träningskvällarna. Det blev "Skutan den svenska Marie", "Good Girl" med lite hjälp av ungdomarna och de avslutade med en "Hambo från Burlöv". När klockan närmade sig 21 halades den svenska flaggan och så gott som alla stämde upp i sång till toner av Gotländsk sommarnatt. Norra Gotlands Folkdansgille hade tillsammans med Slite spelmanslag och Studieförbundet vuxenskolan Norra avd. arrangerat denna Gotländska sommarkväll på Groddagården i Fleringe.

Tack Julia
//Bo Lennart

 


Karin och Kerstin Jacobsson

Kören "Gud ske lov"

Ungdomarna tillsammans med vuxenlaget

 

Midsommarafton 2006

Midsommarafton 2006 dansades det vid Polhemsgården i Tingstäde och som vanligt vid Åminne med fint väder och mycket folk som tittade på.
Det var också denna dag då Henrik friade till Jennie!!!
Se mer på ungdomssidan.

 

2006-06-14 Avslutning med barn och ungdomar, Othem Bygdegård

Många föräldrar och släktingar var som vanligt och tittade på när barn och ungdomarna hade uppvisning!
Fler bilder under ungdoms- och barn-laget sidorna
 

Träningshelg på Fårö 20-21/5 2006
Alla lagen träffades under mycket trevliga former och tränade mycket. Bland annat sommarens program. Hitintills den roligaste helgen detta år. Jag tror att alla instämmer! Tack till Ann-Marie, Ninni, Andrea, Jennie och Vivi-Ann och vi för inte glömma Nisse som orkar spela hela tiden! Och varför skall vi glömma oss själva, vi har ju också varit duktiga!
Kramar från Bo Lennart


Avslutningsbilden!


Alla lagen i träning

Förväntansfulla middagsgäster

Lindas Synvilla?!?
Såg du rätt i alla fall??

Dansens dag hölls i Almedals biblioteket 29/4 2006
Fotograf:
Cecilia Leksäther

Som vanligt har våra ungdomar visat upp sig! Denna gång på biblioteket i Almedalen, fortsättning följer! Fler bilder på ungdomssidan.


Fler bilder under Barnlaget
Öppet hus i Korsbygården Lärbro Söndag 2/4 2006 samlade närmare 100 besökare vilket vi tycker är helt fantastiskt!
Jennie gick med "samlarlådan" där alla bidrag skall gå till ungdomsverksamheten!


Fler bilder under ungdomslaget

Ungdomslaget med förstärkning av Göran och Vivi-Ann Nyberg, Evert och Viviann Johansson dansade för 120 syjuntegäster i Othems Bygdegård! Mycket uppskattat inslag. Stora ovationer!
Othems Bygdegård 2006-03-25
Fortsättning på ungdomssidan

Gotlands tidningar gör reportage under en träningskväll
 
Tankar inför öppethusdagen och resan till Göteborg, Nordlek

Vivi-Ann Nyberg avtackades på årsmötet för hennes insatser som sekreterare!
2006-02-22

Sedvanliga årsmötesförhandlingar hålls i
 Korsbygården  Lärbro efter att dansen satt fart på blodomloppet

Julia Lundin tillträdde på samma årsmöte som sekreterare. Lycka till Julia!
Klicka på Julia så visar hon fler bilder!

Som alltid Nisse spelar som vi dansar!

"Kalle" med Yvonne som danspartner
 

Säsongsavslutning med barn och ungdomar

 
Tomten är alltid lika välkommen!
 
 

Gillesträff i Othems bygdegård 11/11 2005


Matdags

Ann-Marie Ulrich

Kaffedags

Spelmännen för kvällen

Våra dansledare, Vivi-Ann Nyberg och Jennie Johansson

Våra ungdomar var med på en gillesfest för första gången??

 

Höststart 14/9 2005
Så är då hösten här och äntligen har dansträningen börjat igen!


Nisse med dragspelet väntar på att vi skall bli klara

Höststart med två nygamla dansare, hoppas på fler!

 
  Midsommar 2005
Uppdansningar midsommarafton, ålderdomhemmet i Slite och Åminne


 


Ränningen
 


Ungdomarna dansar trekarlspolska


Barn och ungdomslagen poserar i Åminne

 
Blivande dansare håller vår fana??
 


Ungdomarna med Nisse, vår spelman i buskaget och Ida som lyssnar

Midsommardagen dansade vi vid Lojsta slott.
Arrangörerna hade otur med vädret i år, regnet strilade ner över både åskådare och aktörer. De flesta fick uppträda på scen, vilket även vi folkdansare gjorde.


Rosmaries födelsedagspolska

     
     

Träningshelg
Helgen 21-22/5 2005 var det dags att ha en träningshelg. Denna var lagd till FBU-lägret på Fårö. Barn- ungdom- och vuxenlaget samlades på förmiddagen. Träning fram till halv 6 för att därefter avnjuta en god middag, senare samkväm ihop med Röda korset som hade kurs. Nisse och Göran spelade upp till dans, nu blev det inte bara folkdans!
Träningen fortsatte under söndagsförmiddagen. Vi äldre var i stort behov av denna träning, eller i alla fall vissa! Som vanligt när vi träffas, så var det mycket trevligt!

 


Ungdomslaget tränar

 


Här tränas det daldans


Daldans igen

Nisse spelar som vanligt

Sprallig Julia

2004

Dansprogrammet Benka satt ihop inför sommarens dansuppvisningar var en hambovariant från Burlöv. På stigen (snoa). Av längtan till dig (vals) och Billy Bayou (foxtrott). Danserna kombineras med barn- och ungdomslagen. Dansuppvisningarna var dess värre färre än någonsin! Midsommarafton Forsagården och Åminne.
Grodda genomfördes även om det var mindre besökare än vanligt vilket berodde på fler arrangemang på Groddagården.


Forsagården Lärbro

Forsagården Lärbro

Åminne
På Kneipbyns scen deltog vi i folkdansfestivalen tillsammans med barn- och ungdomslagen.
I samband med festivalen hade vi besök av dansare från Wales De olika dolkdanslagen hjälptes åt att arrangera deras vistelse här med olika aktiviteter inkl. dans, vår förening ordnade en dagsutflykt på norra Gotland.
En gillesträff i Othems bygdegård där vi serverade hembakade pajer till stor förtjusning och Benka skötte danserna. Tillsammans med övriga folkdanslagen blev vi ca 50 st.
fr o m hösten har vi ingen dansledare Jennie har dragit ner på sin verksamhet och tränar bara ungomslaget. Ninni Ulrich har tränat barnlaget under hösten vilket slog väl ut och hon vill fortsätta.
Vi avtackade Benka och Marja i samband med sommarkväll på Grodda.
Ett stort tack även till Nisse vår spelman. Utan dansledare klarade vi hösten men utan Nisse hade det aldrig gött.