Läs eller skriv i vår gästbok!

Webmaster

 

 

 

Uppdaterad 2013-11-01

 

Träningskväll 24/3

Christina på besök, har som vanligt roligt!!
Klicka på bilden för att komma till albumet.
 
Julaavslutning 2009 Othems Bygdegård
 
Emmie Marmont har tagit bilderna
Klicka på bilden
 
 

Lucia och avslutning hösten Othems bygdegård
 
Som vanligt mycket folk i publiken och ett mycket uppskattat och roligt program som ungdomarna visade upp. Riktiga proffstakter!!

Klicka på bilden, fler bilder

   
Höstmöte 2008.
Ungomarna ville helst göra grimaser
Midsommar 2008.
Polhemsgården Tingstäde och Åminne

Flickorna larvar sig

Bilder finns att beskåda från midsommar
 

Ungdomsgruppen har börjat sin träning

 

 

Besök av Lettländska dansare 13-18 augusti 2006
Fotoalbum, klicka på bilden!
 


 

Tack Julia för reportaget!!
//Bo lennart
 

Let´s dance, utbyte med lettiskt danslag

Söndagen den 13 augusti 2006 kl 02.30 åker Ann-Marie, Lasse, Vivi-Ann och Evert in till hamnterminalen och hämtar ett gäng upprymda letter. De beger sig i två minibussar och en bil till Lärbro fritidsgård, där dem under kommande veckan ska tillbringa sina nätter. Senare under söndagen kommer Julia och Nicolina till fritidsgården och förbereder letternas första svenska frukost. Dem äter med glädje och sedan bär det av till Visby för att gå på medeltidsmarknad på paviljongsplan. Tillbaka i Lärbro åt vi gemensam middag bestående av korvstroganoff med ris.

Visby skulle bli en stad som letterna fick se mycket av för på måndagen bar det av dit för dans på gator och torg. På kvällen var Caroline och Sara, tillsammans med två vuxna chaufförer inne på Kneippbyn och åt middag med våra lettiska dansare, de åt middag och letterna dansade för alla middagsgästerna. Mitt i natten begav sig alla hem för att sova ett par timmar.

Tisdag, det var planerat att vi skulle paddla kanot i Tingstäde träsk, men det blev inte av. Så vi skjutsade ut letterna till stenkusten på norra Gotland och där fick de med hjälp av Ninni, Nicolina, Christina och Sara guidning genom strändernas alla stenar. Väl tillbaka i Lärbro gjorde vi oss alla klara för uppdansning på Kneippbyns stora scen vid vattnet. I kvällssolen dansade vi alla och det var mycket uppskattat! Efter dansandet kom regnet och föll ner över oss, då begav vi oss in på Kneippbyns restaurang och åt lite mat. Letterna och andra dansare tog upp takten igen och det dansades vidare i natten. När vi började skymma solens strålar på morgonhimmelen så åkte vi hem för att sova några få timmar.

På onsdagen var det work shop hela dagen, till lunch åt vi en mättande spaghetti med köttfärssås, efter det dansade vi lite till och lärde letterna några svenska danser och de lärde oss några av deras. På kvällen festade vi till och åt pizza på Grannen. Det satt fint efter flera dagars dansande! Det var en trevlig kväll där vi lärde känna letterna lite mer.

Torsdagen började med guidning vid Lärbro kyrka, det var Andréa och Nicolina som höll i det. Peter Anderssons buss kom sedan och hämtade oss för en heldag på fårö.  Julia guidade busslasten genom raukar, skogar, sand- och stenstränder. Sara berättade lite om engelska kyrkogården där alla även var nere vid vattnet och det togs många vackra kort i solskenet. Vid sudersand lekte letterna i vattnet och i sanden, sen lärde vi dem att leka gutniska lekar och dem lekte med glädje och tävlade mot varandra. Kvällen, då var vi mycket trötta allihopa, vi åt kvällsmackor och lät letterna vara lite för sig själva.

Sista dagen, fredagen den 18 augusti. Vi åt pajer till lunch och åkte sedan in till Visby för en gemensam dansuppvisning på öster centrum. Det var mycket folk på plats och det drogs av många applåder! Senare på kvällen var det dags för avslutningsfest, alla gjorde sig fina och vi åt en god middag, med gotländsk saffranspannkaka till efterrätt. Eftersom vi är dansare allihopa så avslöts kvällen med mycket dans. När letterna var tillbaka på fritidsgården så kom Julia och Ninni över för nattligt besök, där satt vi så hela natten och umgicks med våra nyfunna vänner. Det lagades mat, pratades och självklart så dansade vi också! Tidigt på morgonen den 19 augusti 2006 åkte två minibusslass och en bil in till hamnterminalen för ett tårfyllt farväl och på återseende av våra nya lettiska vänner. Ett besök till lettland är inom planeringens gränser. Vi ser mycket fram emot att kunna berätta om den resan!
 

Text: Julia Lundin

 

 

NORDLEK GÖTEBORG 2006

 
Förväntansfulla tjejer på båten kl 07
Bild tagen av Jennie
Fotoalbum
 

NORDLEK GÖTEBORG 25-30 juli 2006 

Tisdagen den 25 juli åkte vi med våra två minibussar till hamnterminalen i Visby och började så vår resa till Nordlek i Göteborg. Efter lite drygt 3 timmars båtfärd till Nynäshamn åkte vi MÅNGA timmars buss genom halva Sverige för att komma till Göteborg.

Det blev många stopp för dricka, kisspauser mm, p g a värmen utanför bussarnas väggar, som delvis smög sig in i bussarna också. När vi till slut tagit oss till underbara Göteborg så började vi med att köra lite fel, men det hör till när man är i en ny stad. Vi hittade till svenska mässan och därifrån kuskade vi oss vidare till Hvitfeldska gymnasiet där vi skulle sova. Vi inkvarterade oss och sedan begav vi oss ner till svenska mässan igen för att svänga de lurviga – det var ju därför vi åkt till Göteborg. Ett gäng killar med ett par få tjejer hängde på vissa av våra danser och när kvällsdansen var slut så undrade dem om vi inte skulle med på nattdans, men det fick vi ta nästa natt. Vi var faktiskt rätt trötta efter dagens båt- och bilåkande. Hem och sova på alla dessa luftmadrasser och liggunderlag!

Onsdagen började med dansträning ute på skolgården, svettigt. In i en lokal för att träna Linedance vilket var ännu svettigare, vi kände till vissa danser men några nya lärde vi oss allt. Dansuppvisning i Trädgårdsföreningen, gassande solsken, det skulle vi bara lära oss att i Göteborg där skiner solen! Det var planerat en hambokurs till eftermiddagen, men efter att vi ätit fick vi veta av vår underbara danslärare att vi skulle bege oss till havet och bada istället! Aldrig hade dem nog sett ett så glatt gäng som just då! Efter ett välbehövligt bad åkte vi tillbaka med spårvagnen till vår lilla skola och gjorde oss redo för kvälls och nattdans. Trevligt var det. Efter några få timmars sömn den natten väcktes vi av allas vår Jennie, dansträning blev det, sen fick vi om vi ville lov att gå på avenyn eller sova om vi så kände för det. På eftermiddagen var det återigen dansuppvisning i Trädgårdsföreningen, svettiga och glada kom vi tillbaka till skolan, duschade och klädde oss för nattdans.

Fredag innebar ”prova på kurs” i historiska danser, det var våra uppställningar och så fast man dansade till otroligt lugn musik, inget för oss hurtiga ungdomar alltså! I våra orange linnen försökte vi smyga oss ut ifrån lokalen och bege oss till avslutningsarenan för att öva på in- och utgång inför avslutningen. Snabbt därifrån till en dansuppvisning i Trädgårdsföreningen. Tillbaka till skolan och tjoho!! Liseberg! Det blev ca 3 timmar Liseberg, men oj så kul vi hade, i sällskap av två killar från Norrköping som vi lärt känna under veckans gång, David och Micke, samt en tjej som dem bodde tillsammans med i sin lokal på skolan. Efter Liseberg och nattdansen så blev några av oss tjejer, David och Micke, och två killar från Göteborg – Anders och Torbjörn -  som vi också lärt känna under veckan, sittandes ute i gröngräset och spelade kort tills solen skymtades ovanför trädtopparna. Två av oss tjejer i danslaget sov väl ca 30 minuter den morgonen, så vi var inte så pigga på att åka och gratulera Vivi-Ann, men vi tog oss i kragen och sov på spårvagnen, i soffan där vi gratulerade Vivi-Ann, på spårvagnen tillbaka hem, sedan ett par timmar på våra underbara luftmadrasser. Dansträning blev det däremot på eftermiddagen och vi hade sedan avslutningsuppvisningen på Slottskogsvallen, det var mycket folk som dansade och som såg på, en mäktig upplevelse för ett litet danslag från Gotland. Efter några svettiga timmar på nattdansen så badade vi i fontänen utanför Trädgårdsföreningen, Julia, Linda, David och Micke är skyldiga till det påhittet, Nicolina ville inte hoppa i ankdammen, men hon gjorde oss sällskap under morgontimmarna i alla fall! Vi travade uppför avenyn och satte oss i gräset vid skolan, spelade lite kort, pratade, umgicks, hade jättetrevligt. Vi kom fram till att vi fått lära känna 4 underbara killar under den gångna veckan. Vi tog oss efter gemensamt beslut upp till skolan för att sova ca 1 timme och sen börja packa våra saker som vi strött omkring oss i vår lilla sal. När vi var klara med det och skulle åka hem till lilla Gotland så tog vi ett mycket tårfyllt farväl av våra nyfunna vänner. Det bestämdes att vi skulle ses snart igen i alla fall för att lindra de tårar som föll just då.

Vi stannade till i Jönköping och käkade lite mat på IKEA/Mc Donalds. Ett stopp vid en sjö blev det också där Jennie fick presenter av oss samt att vi läste upp våra ”livet idag och om 10 år” -lappar.  Där pratade vi också om vår personliga sak och det blev mycket känslosamt när Cbas skulle berätta om sin sak, då satt vi i en ring alla tjejer och grät - samtidigt! Tillbaka in i bussarna och vi åkte till Oskarshamn för att båta hem till Gotland. Vi hade haft den bästa, finaste, roligaste resan hittills i vår danshistoria. Ett mycket fint kapitel att lägga till i 10-årsjubileumet som vi firat denna sommar!

Text: Julia Lundin
Tack Julia
/Bo Lennart

 

Rastplats
Bild tagen av Jennie

Utsiktsplats
Bild tagen av Jennie

Linda vid borgen
Bild tagen av Jennie

Nya dräkterna

Jennie får presenter

Gruppfoto, vad händer här? Ungdomar som vi inte sett, är det månne de som ni skriver så fint om i gästboken?
 
Hemresa med många roliga minnen!
 

Midsommarafton 2006
Det var denna dag det hände!
Jennie Johansson
förlovade sig med sin Henrik, som på sina bara knän friade till henne inför alla dansare och åskådare!!
 

 
Henrik friar till Jennie
 

Polhemsgården Tingstäde
Ungdomarna dansade vid Polhemsgården i Tingstäde och Åminne. Som tidigare ställer de också upp för vuxenlaget vilket alla är tacksamma för!
Gruppfoto Åminne
 

14/6 2006 avslutning på träningarna inför sommarens uppdansningar med föräldrar och släktingar som ivrigt hejar på!

     

Uppvisning

Ida blir grattad av Jennie för att hon tagit studenten!

Träning utomhus
     
 
     

Fårö 20-21/5 2006
Denna gång utan dans och kommentarer!

Dansens dag Almedals biblioteket.
Ungdomarna är suveräna på att ragga uppdansningar!
Tack för korten! Fotograf: Cecilia Leksäther


 

Den 2/4 2006 var det öppet hus för allmänheten!
Ungdomarna dansade och sålde lotter för att kunna åka till Göteborg i sommar och vara med på Nordlek där! Uppskattat av de ca 100 personer som drack kaffe, dansade och tittade på uppvisningarna som barn, ungdom och även de lite "äldre" dansarna gjorde.


Klicka på bilden så öppnas fotogalleriet!Andréa och Kristina förväntansfulla inför uppdansningen i Othems Bygdegård 2006-03-25!
Klicka på fotot så kommer det mer!

 

Träningskväll 15/3 2006


Ny dans, första uppställningen ingen vet hur det slutar!

Fortsättning följer, Jennie och de andra diskuterar. Undrar hur långt ni kommit till nästa onsdag??
 
Jennie och ungdomarna pratar om Nordlek i Göteborg i Juli månad, där de skall ha uppvisningar.
 

 


Jennie Johansson 2005
 

Julavslutning i Othems Bygdegård 2005
 

 

Kneipbyn 16/8 2005


Väntar på uppdansning i kvällssolen

Dans på blomsterklädd scen

Solnedgång över kneipbyn

Uppdansningar midsommar 2005


Ungdomarna övar inför uppvisningen vid ålderdomshemmet i Slite

59:an, dans upptecknad av Jennie Johansson


Ungdomarna med Nisse, vår spelman i buskaget och Ida som lyssnar


Ungdomslaget finns som ett eget lag höststarten 2004.

Ungdomslaget leds av Jennie Johansson som har varit den ledande personen i både ungomslaget och barnlaget i många år, men nu ägnar Jennie sig åt ungdomslaget.

Ungdomslaget dansar lite modernare danser blandat med de traditionella folkdanserna, dessutom ställer de upp för vuxenlaget när det saknas dansare där.
De flesta danserna komponeras av Jennie, som tillsammans med de andra ungdomarna hjälps åt att finslipa och eventuellt lägga till turer.